Közéleti Lúzer

a bohóc mindenről beszélhet

Orbán az utolsó Jedi

2018. március 20. 11:34 - abohóc

Mese egy nem is oly távoli galaxisból

Egy nem is olyan messzi galaxisban egy ifjú jedi született. Nem tudta akkor még, hogy szigorú apja, miért bánik vele ilyen keményen. Az ifjú korát még a Birodalom vörös mételyében kellett leélnie, de már érezte, hogy a benne szunnyadó erőnek ez a rendszer gátat vet. Ifjú éveit a sport és a tanulás tette ki. Még a Jedi Akadémia előtt A Birodalom sorkatonája lett.

viktorfoci.jpg

 

A Jedi Akadémián megismerte az új nyelv titkait. A tanulmányai alatt egy kisebb lázadó csoport prominens tagja lett. A csoport megalakította az első társadalmi szempontokat elemző lapjukat: a Századvéget. Ebben az időben ismerkedett meg az Erő (Soros) sötét oldalával. A Sötét oldal nem volt rest és nem csak a kis galaxist mutatta meg, hanem az akkor ismert, fejlett univerzumot is. A kis jedi nagyon sokat tanult. Szívta magába az összes lehetséges információt. Az univerzum egyik kiemelt Jedi Akadémiáján tanult tovább.

 

497.jpg

Már tanulmányi éveiben megismerte a politika hatalmát. Mivel rendkívül okos volt, tudta, hogy a Birodalom csak annak ismeretével, és belülről dönthető meg. Ezért erkölcsi tartását megtartva, a Birodalom látszólagos hívévé vált. A birodalmi rendszer elleni elégedetlensége a sorkatonaság alatt alakult ki. Ekkorra már a fejében tudatosodott, hogy a Jediknek meg kell változtatni a rendszert, de a hogyan még váratott magára, egészen addig, míg a Birodalom látszólagosan meggyengült, és a Nép változásért kiáltott. A kis Jedi megkapta a nagy esélyt. A régi Birodalom kivégzett lázadóinak újratemetésén, a Népnek kedves, a Népet feltüzelő beszéddel jelent meg a politika térképén. Ekkor már nyilvánosan a Lázadó egyik kiemelkedő képviselője volt. Jelen volt, de az öreg jedik nem vették komolyan. Valószínűleg ez volt az, ami az ifjú Jedit felbosszantotta. Ez volt az, ami elindította benne, hogy megismerje az Erő igazi Sötét oldalát. Ez volt az a pillanat, amikor ígéretet magának, hogy leszámol az öreg jedik begyöpösödött hozzáállásával. És bár az öregek sejtették, hogy az ifjúban nagy erő lakozik, de azt hitték, ha távol tartják, azzal mindent megoldanak. Nem vették figyelembe, hogy az idő kíméletlen velük is.

28084.jpg

A Lázadók első politikai győzelme után, az ifjú Jedi már a politika valódi pályáján tevékenykedett. De pontosan tudta, hogy neki még nem osztottak lapot. Neki még nagyon sokat kell tanulnia. Bár ifjúi lelkesedése biztosan több dühkitörést is okozott, de tudta, hogy kifelé türelmet kell mutatnia. És a kis Jedi türelmes volt. Még akkor is, amikor a Birodalom először tért vissza, sőt a vezetők a régi gárda tagjai voltak. De a Birodalom pontosan tudta, hogy nem használhatja régi eszközeit. A Birodalom első visszatérése hozta meg a kis Jedi első nagy áttörését. A következő választáson megkapta a rég áhított hatalmat. De valószínűleg akkor még nem fogta fel, hogy a benne szunnyadó erő még nem elég erős, hogy meg is tartsa a hatalmát. Bár régi akadémista társai mellette voltak, hűen, lojálisan, De a rendszert a kis Jedi túl látványosan akarta magára formálni. Annyira drasztikus változást akart, hogy pár hű társa el is fordult tőle. Legnagyobb bosszúságára a rendszere meg is bukott, sőt a Birodalom sith lovagja került hatalomra. Bár a sithektől elvárhatnánk, hogy véres leszámolást hajtsanak végre, az ifjú sith ezt nem tette meg. Azt gondolta, a birodalmi bélyeg ellenére egy demokratikus rendszert alakíthat ki. De a Birodalom még régi, hatalommal bíró csatlósainak ez nem tetszett. Azt várták mikor fog hibázni. És a sith hibázott. A Birodalom régi fegyverével tett rendet egy lázadás alkalmával. Bele is bukott.

Az ifjú Jedi a sith uralkodása alatt tovább gyakorolta az Erő használatát és tovább ismerkedett a Sötét oldallal. De senki sem vette észre, hogy az ifjú Jedi ereje már réges régen erősebb, mint a mestereké. 

hqdefault.jpg

És az első adandó alkalommal az ifjú Jedi, aki közben bölcs, érett mesterré vált, újra hatalomra került. De eddigre  a Sötét oldal már teljesen rabul ejtette. Tudta, hogy hatalmát csak akkor tarthatja meg, ha a trónon egyedül van. Ha nincs tanítványa, ha nincs mestere. Ha a Nép csak őt ismeri, csak rá hallgat, csak az Ő szava hallható. És az ifjú Jedi elkezdett leszámolni a lázadók régi rendszerének minden elemével. A korábbi társaival vagy likvidálta politikailag, vagy a Sötét oldalhoz híven, ármánnyal másik galaxisba küldte. Akik korábban mellette volta, ma már nem látnak lapjaiba. Minden potenciális utódot eltávolított. Pontosan tudta, hogy nem az ideológia, nem az Erő vagy a Sötét oldal számít, hanem a hatalom. És annak érdekében, hogy a hatalmat meg tudja tartani, az eddig ismert két oldal helyett egy új, a Nép számára elfogadhatóbb ideológiát alkotott. A saját oldalát. És mivel csak ő hallható, mindenki más ellenséggé vált. Legyen az öreg, bölcs lázadó, vagy birodalmi, aki nincs vele, az a Nép ellen van. Rájött arra is, hogy a rendszert elsőre csak kis lépésekkel lehet megváltoztatni, de azt is megérezte, hogy nincs senkinek se hatalma felette. Ereje olyan nagy, hogy már fénykardhoz sem kell nyúlni. Csak egy nyilvános csatát vállalt, amikor legfőbb csatlósát kellett legyőznie. Tudta, hogy a csatlós erkölcsileg gyenge lábakon áll. Hiába kezelte az ifjú Jedi orgánumait, a csatlós, aki talán a legokosabb, legtöbb információval bír a Jedi rendszeréről, nem vette észre, hogy az ifjú Jedi már rég túl nőtt rajta. Nem vette észre, hogy nem lesz nyílt fénykardpárbaj, nem vette észre, hogy már a kihívás pillanatában elvesztett mindent. Az okos csatlós, ma Obi Van Kenobiként, remeteként próbálja a Lázadók új seregét felépíteni. De nincs új, a tehetség lekisebb szikrájával bíró tanítvány. Aki elkezdett tanítani, az első csatában elbukott. Azonban az ifjú Jedi pontosan tudja, hogy az elbukás nem elég, az új tanítványt teljes erővel akarja megsemmisíteni. Talán már meg is semmisítette. 

14569301_1517fa7479d238df29cc9067ca88f078_wm.jpg

Mindeközben az ifjú Jedi szisztematikusan megsemmisítette a Jedi Akadémia minden formáját, sőt akik csak gondolatban is tanulni szeretnének, azokat legfőbb Nép ellenségnek kiáltja ki. Bár a Sötét oldal minden erejét birtokolja, azt a Sátán legfőbb eszközének mutatja. De a kis Jedi legfőbb hatalmi ereje nem ebben rejlik. Rájött, hogy a hatalom megtartása érdekében vissza kell nyúlnia a Birodalom alapítóihoz. Meg kell keresnie az Alapítók utódjait, akik még mindig nagy erővel bírnak. És a kis Jedi erejét eladva, az új Alapítóval szövetségbe lépve erősíti hatalmát, amely mára megdönthetetlen.  

48a5bf9775bc3400e42d9244316755c35a77013f.jpeg

Mai napig nem lehet tudni hogy a kis Jedi a Birodalom sötét erejét birtokoló tanítvány, vagy ő az Utolsó Jedi, aki uralni tudja mindkét oldalt. 

 

 (A Közéleti Lúzer egy szubjektív vélemény. Ha tetszett kövesd a blogot, vagy likeold a Facebook oldalt.)

Kapcsolódó cikk: 5 ok, amiért nem fog megdőlni az Orbán-rezsim.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozeletiluzer.blog.hu/api/trackback/id/tr3613568325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása